PlayStation 5 Kontrolcüsü DualSense Tanıtıldı

Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5’in tasarımı ve kontrolcüsü büyük bir merak konusu. Geçtiğimiz saatlerde Sony tarafından yapılan resmi duyuru ile birlikte PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense görücüye çıktı. Böylece PS5’in tasarımı ile ilgi bir bilgi edinemesek de en azından cihazın kontrolcüsü gösterilmiş oldu. Birçok kişi yeni kontrol cihazının DualShock 5 olarak adlandırılmasını beklerken yeni kontrol cihazının ismi DualSense olarak kararlaştırılmış.

Beyaz ve siyah renkleriyle kaplanan kontrol cihazının tasarımına bakarsak PS4’ün kontrol cihazı DualShoack 4’e kıyasla daha bombeli bir yapıya sahip. Birazda Xbox markasının kontrol cihazlarını andırmakta. Cihazın ön yüzeyinde yine bir touchpad ekranı bizleri karşılıyor. Bu dokunmatik yüzeyin arkasında ışık barı bulunuyor. USB Type-C ile birlikte gelecek kontrolcünün tüm özelliklerini hemen aşağıda sizler için toparladım.

DualSense Özellikleri

  • Adaptif L2 ve R2 Tetik Tuşları: Adaptif tetik tuşları sayesinde oyunculara gerçekçi bir hissiyat sunulacak. Yayı gerdiğiniz zaman oluşan gerilimi hissedebileceksiniz.
  • Share butonun yerini Create butonu yer aldı. Share butonu ile yaptığınız işlemlerin çok daha gelişmişini bu buton ile yapabileceğiniz belirtiliyor.
  • Dahili mikrofon yer alacak.
  • Şarj edilebilir bataryaya sahip olacak. Firmanın belirttiğine göre DualShock 4’e kıyasla daha uzun kullanım süresi vaat edecek fakat kaç saatlik kullanım süresi sunacağı açıklanmadı.
  • Dokunmatik yüzeyin arkasında ışık barı yer almakta.
  • USB Type-C girişi

 

dualshock 5playstation 4playstation 5playstation 5 kontrolcüsüps5
Yorumlar (0)
Yorum Yap